Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Mantelzorger weet niet van recht op verlof

Redacteur Zorg+Welzijn
Bijna de helft van de mantelzorgers met een betaalde baan weet niet dat zij recht hebben op extra verlofdagen. De combinatie van mantelzorg en betaald werk zit in een verdomhoek. Dat blijkt uit een onderzoek van vakbond CNV Dienstenbond.
Mantelzorger weet niet van recht op verlof
Foto: ANP Roos Koole

Mensen die de zorg voor een naaste combineren met een baan, weten vaak niet dat ze recht hebben op vrije dagen, zo blijkt uit het onderzoek van de CNV Dienstenbond. Uit het onderzoek blijkt ook dat ongeveer 80 procent van de werkende mantelzorgers moeilijkheden ondervindt bij het combineren van hun baan en zorgtaken. Bijna een derde geeft aan dat mantelzorg op het werk niet bespreekbaar is, aldus de vakbond.

Wettelijk

Bijna de helft van de werkende mantelzorgers is niet op de hoogte van de wettelijke verlofregelingen. Volgens de CNV moeten de wettelijke regelingen rond mantelzorg beter onder de aandacht moeten worden gebracht.

Mantelzorgclaim

Een groep notarissen en advocaten heeft een meldpunt voor mantelzorgers geopend: mantelzorgclaim.nl. Volgens hen zijn mantelzorgers niet goed geïnformeerd over de mogelijkheid om fiscaal gunstig te erven van hun ouder. Bovendien is de wetgeving gebrekkig en bevat onduidelijkheden, aldus de advocaten. Het meldpunt is bedoeld om de problemen waar mantelzorgers tegenaan lopen in kaart te brengen.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.