Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marco Meerdink stopt als bestuursvoorzitter Espria

Mark van Dorresteijn
Marco Meerdink treedt per 1 januari 2016 terug als voorzitter van de raad van bestuur van zorgconcern Espria.
Marco Meerdink.jpg

Espria is bezig met een strategische heroriëntatie, waarbij zij haar koers en organisatie kritisch tegen het licht houdt. In overleg met de raad van commissarissen is Meerdink tot de conclusie gekomen dat hij de leiding over de volgende fase in de ontwikkeling van de organisatie aan anderen wil overlaten.

Onderzoek

Meerdink gaat het komende jaar onderzoek doen naar de samenwerking en coördinatie van zorg en welzijn op lokaal niveau. De zorgsector maakt ingrijpende veranderingen door, gekoppeld aan aanzienlijke reductie van budgetten. Dat roept nieuwe vragen op over de organisatie van de zorg en het zorgaanbod in buurten en wijken en op regionaal niveau. Meerdink zal zijn onderzoek verrichten vanuit een stichting waarbij ook andere organisaties binnen en buiten de sector zich kunnen aansluiten.

Meerdink

Meerdink was sinds 1 februari 2010 voorzitter van de RvB van Espria. Onder zijn leiding richtte Espria zich sterk op kwetsbare mensen die complexe zorg nodig hebben. In zijn nieuwe rol wil Meerdink toekomstig onderzoek naar de organisatie van de zorg voor die doelgroep verder bevorderen. ‘Het is een maatschappelijk relevant vraagstuk, waar ik graag met een breed palet van mensen over ga nadenken en praten. Het onderzoek moet wat mij betreft inspireren tot nieuw beleid in de VVT-sector.’

Herbezinnen

Han Noten, voorzitter van de raad van commissarissen van Espria: ‘Wij moeten gedwongen door de markt ons herbezinnen op de rol en positie van grote zorgaanbieders als Espria in de nieuwe wereld van de zorg. Ik begrijp dat Meerdink de volgende fase in onze ontwikkeling aan anderen wil overlaten. Maar ik ben blij dat een bestuurder als Meerdink met zijn enorme ervaring in en kennis van de zorgsector aan dit cruciale onderwerp het komende jaar zijn volle aandacht wil geven.’

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.