Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Marktplaats’ voor zorgvastgoedprojecten online

Professionals in zorgvastgoed kunnen vastgoedprojecten, portefeuilles, tenders en beleggingen zichtbaar maken op het nieuwe platform Zorgvastgoed.nl. Het doel van dit initiatief is om de transparantie in de markt te bevorderen door het delen van informatie, kennis en ervaringen.
‘Marktplaats’ voor zorgvastgoedprojecten online
Foto: ANP XTRA Lex van Lieshout

Professionals in zorgvastgoed kunnen zich aanmelden op de site zorgvastgoed.nl om hun huurobjecten, koopobjecten en beleggingen op de site te vermelden. De professionals krijgen dan ook een eigen plek op de website. Het initiatief voor deze transparante ‘marktplaats’ voor zorgvastgoed is van stichting Zorgvastgoed.nl. Naast het doel om de transparantie in de markt te verbeteren, biedt het platform de professionals ook de mogelijkheid om met elkaar te communiceren over actuele thema’s. Bijvoorbeeld over het scheiden van wonen en zorg. De actualiteitenpagina op de website geeft na registratie namelijk de mogelijkheid tot het plaatsen van nieuws, aankondigingen en uitnodigingen. Maar ook nieuws en interessante wetenswaardigheden worden op het platform gedeeld.

Transparantie

‘Op deze manier is het platform zowel een verbindende factor als een informatie- en inspiratiebron voor professionals in zorgvastgoed’, licht initiatiefnemer en bestuurslid van de stichting Gerard Thaens toe. ‘Ook daarbij staat uiteraard zorgvastgoed centraal. De onderwerpen die onder andere aan bod gaan komen zijn portefeuillemanagement, (her)ontwikkelen, vastgoedstrategie en zorgvisie. Zo willen we met zorgvastgoed.nl niet alleen meer transparantie creëren, maar vooral ook inhoudelijke ondersteuning bieden aan professionals van zorgvastgoed.’

Scheiden wonen & zorg

Het beleid om het wonen en de zorg in de care te scheiden, vormt al jaren een hoofdpijndossier voor zorgbestuurders. Hoe houden zij de verzorgingshuizen open zonder de huisvestingvergoeding?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.