Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Marktwerking kent keerzijde’

Zorgmanager van het Jaar 2007 Eelco Damen vindt dat de politiek onvoldoende oog heeft voor de keerzijde van marktwerking in de zorg. Volgens de Cordaan-bestuursvoorzitter worstelt vooral de langdurige zorg met de negatieve effecten van de marktwerking.
'Marktwerking kent keerzijde'

Damen uitte zijn kritiek bij de uitreiking van de ZorgVisie Excellence Trofee op 19 januari 2007 in het ING House in Amsterdam. Damen ontving de trofee uit handen van minister Hoogervorst. Damen bekritiseerde de minister vanwege het feit dat hij onvoldoende met het veld in debat is gegaan over de negatieve neveneffecten van marktwerking. In de langdurige zorg leidt marktwerking zoals die nu is vormgegeven volgens Damen tot uitholling van de kwaliteit en verminderde keuzevrijheid voor de klant.

Damen hoopt dat een nieuwe minister werk maakt van het dichten van de kloof tussen VWS en het veld die naar Damens idee onder Hoogervorst is ontstaan. (Philip van de Poel – ZorgVisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.