Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Marleen Barth voert PvdA-lijst Senaat aan

Mark van Dorresteijn
Marleen Barth, voorzitter van GGZ Nederland, gaat de lijst aanvoeren van de Partij van de Arbeid voor de Eerste Kamer. De PvdA-leden hebben haar gekozen uit vier kandidaten. Dat heeft partijvoorzitter Lilianne Ploumen vrijdag op het partijkantoor in Amsterdam bekendgemaakt.
Marleen Barth voert PvdA-lijst Senaat aan

Naast oud-Tweede Kamerlid Barth waren ook Kim Putters, Steven de Waal en Jan Hamming in de race voor de plek. Na drie stemrondes had Barth een absolute meerderheid van 51,6 procent met 7774 stemmen. Kim Putters, nu al Eerste Kamerlid, werd tweede met 48,4 procent (7285 stemmen).

Hoge opkomst

Van de leden hebben er 15.278 de moeite genomen om hun stem uit te brengen. Dat is een opkomst van bijna 28 procent, bijna twee keer zoveel als de 15 procent die volgens de statuten nodig is. Ploumen sprak van “een feest voor de partijdemocratie”.

Voordracht

Het congres van de PvdA eind januari moet de voordracht van Barth en de andere kandidaten voor de Eerste Kamer nog bekrachtigen. De Eerste Kamerleden worden in mei volgend jaar gekozen door de nieuwe leden van de Provinciale Staten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.