Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Marlies Schijven: ‘Onderzoek is de katalysator voor zorgtransformatie’

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Ondanks het tech-enthousiasme belanden innovaties te vaak in de la. Doodzonde, vindt Marlies Schijven. Daarom heeft zij het onderzoeksprogramma Digital Health in Amsterdam UMC gelanceerd. ‘Digital Health moet de katalysator worden van onderzoek en zorgverslimming en de samenwerking aanjagen tussen zorg, industrie, ict en het juridische en ethische domein.’
Marlies Schijven 0508 660
Foto: Allard de Witte

Het gebruik van slimme apps, e-health,

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. beste collega Schijven, de beste manier om dit tot een succes te maken dat het verdient , is om in een veilige gecontroleerde omgeving een pilot te starten. meerdere malen heb ik al gepleit voor een setting in een klein ziekenhuis waar dat met behulp van een academische gesteund onderzoeksprogramma zou kunnen worden uitgerold. het netwerkziekenhuis als kraamkamer van technologische innovatie. dan zie je ook direct wat in de praktijk werkt en wat ‘voorlopig’ nog niet.
   er staat een prachtig ziekenhuis ( het Bronovo) dat op de nominatie staat om te worden afgebroken ook al hebben de wijkverenigingen soelaas gekregen tot 2030, ideaal voor een dergelijke proefondervindelijke exercitie. lijkt me de moeite van het overwegen waard. En voorts ben ik van mening dat het Bronovo als ziekenhuis behouden moet blijven.
   met vriendelijke groet,
   Jan Sluimers

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.