Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Martini Ziekenhuis over op digitale dossiers

Mark van Dorresteijn
Het Martini Ziekenhuis is bezig met de overgang naar digitale dossiers. Voor het einde van het jaar wil het ziekenhuis papierloos werken.
Martini Ziekenhuis over op digitale dossiers

Het digitale dossier is als eerste geïntroduceerd op de chirurgische verpleegafdelingen. Verpleegkundigen en artsen werken daar al met Computer On Wheels (COW) waarop digitale dossier zijn te raadplegen.

Voordelen

De eerste ervaringen zijn erg positief en al is het even wennen, iedereen ziet in dat het een verbetering is. Papier kan verloren gaan en deze informatie niet. Alle informatie is op alle locaties voorhanden, van de OK en verpleegafdeling tot de spoedpoli. Zo kan de arts ook meekijken in het dossier als hij even niet op de afdeling is. Daarnaast is de informatie altijd leesbaar en is eenvoudig terug te vinden wie wat heeft ingevoerd. Ook kunnen verpleegkundigen makkelijker en sneller een vraag stellen aan de artsen en levert het tijdwinst op. Bovendien zijn de digitale dossiers beter te beveiligen dan de papieren voorgangers. Het systeem houdt bij wie in de dossiers kijkt en het is mogelijk bepaalde delen van het dossier af te schermen.

Honderd COW’s

De COW, in de volksmond binnen het ziekenhuis al aangeduid als ‘koe’, is een in hoogte verstelbaar bureautje op wielen met een beeldscherm en toetsenbord. Momenteel heeft het ziekenhuis 65 COW’s tot zijn beschikking. Naar verwachting zijn dat er aan het eind van het jaar honderd. (Zorgvisie ict)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.