Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Maurice van den Bosch: ‘Iedereen verdient aan de zorg behalve de zorg’

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Torenhoge energieprijzen, inflatie en een nieuwe cao zetten het ziekenhuisrendement steeds verder onder druk. De OVA-ruimte en slimmer werken gaan het gat op de begroting niet opvullen. Daarom pleit OLVG-bestuursvoorzitter Maurice van den Bosch voor goede afspraken met zorgverzekeraars, een passende cao en steun vanuit VWS.
Maurice van den Bosch, voorzitter rvb OLVG
Foto: Paul Tolenaar
Premium

De collectieve armoede is volgens

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Elke keer is er wel een ziekenhuisbestuurder die aangeeft dat hij, en zijn sector, het financieel niet redt. Ook leggen ze telkens de oorzaak ergens anders. Het is te schandalig voor woorden om nu aan te geven dat en de zorgverzekeraars, en VWS en de werknemers via de CAO mee moeten werken aan het wanbeleid van de ziekenhuisbestuurders.
   Ziekenhuizen hebben hun zaken niet op orde, kunnen niet omgaan met hun inkomsten en uitgaven, laat staan dat ze weet hebben wat een ziekenhuisproducten kosten en geven veel te veel geld uit aan zaken die niet nodig zijn. Daarnaast is het personeelsbeleid betreurenswaardig, verpleegkundigen en gespecialiseerde professionals rennen weg, omdat de arbeidsomstandigheden desastreus zijn.
   Vervolgens kloppen ze wel weer an bij de zorgverzekeraars, VWS en het personeel. Neen, dit is absoluut verkeerd en er dient geen cent extra naar de ziekenhuizen te gaan.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.