Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medici Martini zeggen vertrouwen op in bestuursvoorzitter

Medisch specialisten van het Martiniziekenhuis in Groningen hebben het vertrouwen opgezegd in bestuursvoorzitter Jack Thiadens. Aanleiding vormt de precaire financiële situatie van het ziekenhuis.
Medici Martini zeggen vertrouwen op in bestuursvoorzitter

De financiële perikelen hebben volgens het ziekenhuis drie oorzaken. De overheid heeft het Martini net als andere ziekenhuizen een forse generieke korting opgelegd. Bovendien is het ziekenhuis onvoldoende gecompenseerd voor CAO-effecten. Daarnaast probeert het Martini Ziekenhuis de vermogenspositie te verbeteren om het hoofd te kunnen bieden aan martkwerking in de zorg. Het Martini Ziekenhuis pleegt grootschalige nieuwbouw en is straks zelf verantwoordelijk voor de hiermee gemoeide investering.

Extern deskundige

Ondanks deze problemen heeft de raad van bestuur onlangs een sluitende begroting kunnen vaststellen. Dit heeft echter niet kunnen voorkomen dat er onrust binnen het ziekenhuis is ontstaan. Met name binnen de medische staf leven kritische vragen over het financiële reilen en zeilen van het ziekenhuis. Om deze te beantwoorden heeft de Raad van Toezicht een extern deskundige ingeschakeld. Naar verwachting worden zijn bevindingen medio april bekend.

Vertrouwen

De Ondernemingsraad ziet geen aanleiding het vertrouwen in de voorzitter van de Raad van Bestuur op te zeggen. De Raad van Toezicht heeft onverminderd het vertrouwen uitgesproken in de voorzitter van de Raad van Bestuur. In een reactie laat de medische staf weten dat de problemen puur bestuurlijk zijn. De patiëntenzorg is niet in het geding. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.