Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medische apparatuur steeds vaker geleased

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het leasen van medische apparatuur als alternatief voor koop wint aan populariteit. Het ING Economisch Bureau verwacht dat deze markt per jaar met 10 procent zal stijgen.
Medische apparatuur steeds vaker geleased

In 2011 werd 15 procent van de medische apparatuur geleased. Hiermee is een bedrag gemoeid van 70 miljoen euro. In 2006 was dat nog 46 miljoen euro. Dat betekent dat de leasemarkt voor medische apparatuur in de periode 2006-2011 met 51 procent toenam, terwijl de totale leasemarkt in die periode met 18 procent kromp.

Leasen medische apparatuur

Het succes van het leasen van medische apparatuur schrijft ING toe aan de strengere kapitaalseisen, beperkte financieringsmiddelen en toegenomen risico binnen de zorgsector. Dat biedt ruimte aan leasemaatschappijen, die hogere bevoorschottingspercentages geven dan banken. ING denkt dat het leasen van apparatuur een grote vlucht gaat nemen. De bank voorziet een jaarlijkse groei van 10 procent tot circa 165 miljoen euro in 2020.

Deelmarkten medische apparatuur

In Nederland wordt totaal 460 miljoen euro uitgegeven aan medische apparatuur. ING verwacht dat de uitgaven hiervoor jaarlijks met 4 procent zullen stijgen in de periode 2012-2015. De groei verschilt per deelmarkt. ING maakt onderscheid tussen apparatuur voor diagnostische doeleinden, therapeutische doeleinden en IT-apparatuur.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.