Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medische divisie Philips stelt teleur

Technologieconcern Philips heeft de financiële markten gisteren verrast met een winstdaling bij de divisie medische systemen. Het bedrijf raakte maandag na de presentatie van de kwartaalcijfers 5,7% van zijn beurswaarde kwijt.
Medische divisie Philips stelt teleur

Philips is een van de grootste producenten van geavanceerde apparatuur voor ziekenhuizen ter wereld. Het concern stelt de winst- en omzetverwachtingen voor Medical Systems naar beneden bij. Dat baart de markt veel zorgen, omdat Philips een groot deel van zijn groei uit de zorgsector wil halen, aldus het Financieele Dagblad.

Resultaat

Het bedrijfsresultaat van Philips Medical Systems kwam in het derde kwartaal uit op 182 miljoen euro, ruim veertig miljoen euro onder de gemiddelde verwachting van analisten, en zo’n tien miljoen euro lager dan het resultaat van dezelfde periode vorig jaar.

Markt

“De markt heeft altijd gelijk”, zegt financieel bestuurder Pierre-Jean Sivignon in reactie op de koersdaling in het FD. “We zullen de komende tijd wat transparanter moeten zijn om te kunnen uitleggen wat er aan de hand is.”

Bezuinigingen

De medische divisie is volgens Sivignon met name getroffen door het bezuinigingsbeleid van de Amerikaanse overheid. Sinds de invoering van de zogeheten Budget Deficit Reduction Act ontvangen Amerikaanse privéklinieken en behandelcentra minder subsidie voor lichaamsscans. Ze voeren daarom minder behandelingen op hun patiënten uit.

“Onze klanten wachten met grote investeringen, en gebruiken minder geavanceerde apparatuur bij de behandelingen”, zegt Sivignon in het FD. “Het is moeilijk om te zeggen wanneer de invloed van de wet weer zal afnemen.”

Ziekenhuizen

Philips, een van de grootste producenten van geavanceerde apparatuur voor ziekenhuizen, is niet de enige die last heeft van de besparingen. Concurrent General Electric meldde vrijdag nog dat zijn medische divisie er flink onder heeft geleden. (Het Financieele Dagblad)

Links:

Philips Medical Systems

Inspectie onderzoekt falende medische apparatuur

Babyverzorging nieuwe markt Philips

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.