Medtronic neemt meerderheidsbelang in grootste obesitasketen

Het Amerikaanse Medtronic heeft een meerderheidsbelang genomen in De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK). NOK is met acht vestigingen de grootste behandelaar van morbide obesitas in ons land. Medtronic neemt een deel van de aandelen over van algemeen directeur Kobus Dijkhorst en van medisch directeur Ignace Janssen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Kobus Dijkhorst

Dit is een strategische alliantie. Met Medtronic als partner krijgen we de mogelijkheid voor expansie in het buitenland. Bij onze Nederlandse vestigingen verandert er niets. Ik blijf nog minimaal zes jaar aan als directeur om de uitbreiding in het buitenland te managen. Verder is vastgelegd dat wij een “blocking vote” hebben bij alle belangrijke besluiten, aldus Dijkhorst. Hij kan niet aangeven welk bedrag met de transactie is gemoeid. Een groot deel van het bedrag dat ik ontvang, gaat naar de aflossing van schulden. En inderdaad, ik houd nog wat over.  

Integrale begeleiding
De NOK ziet

0
256

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.