Medtronic neemt meerderheidsbelang in grootste obesitasketen

Het Amerikaanse Medtronic heeft een meerderheidsbelang genomen in De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK). NOK is met acht vestigingen de grootste behandelaar van morbide obesitas in ons land. Medtronic neemt een deel van de aandelen over van algemeen directeur Kobus Dijkhorst en van medisch directeur Ignace Janssen.
Kobus Dijkhorst

Dit is een strategische alliantie. Met Medtronic als partner krijgen we de mogelijkheid voor expansie in het buitenland. Bij onze Nederlandse vestigingen verandert er niets. Ik blijf nog minimaal zes jaar aan als directeur om de uitbreiding in het buitenland te managen. Verder is vastgelegd dat wij een “blocking vote” hebben bij alle belangrijke besluiten, aldus Dijkhorst. Hij kan niet aangeven welk bedrag met de transactie is gemoeid. Een groot deel van het bedrag dat ik ontvang, gaat naar de aflossing van schulden. En inderdaad, ik houd nog wat over.  

Integrale begeleiding
De NOK ziet

0
76

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.