Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MEE West-Brabant digitaliseert dossiers met BCT en Thysia

Mario Gibbels
MEE West-Brabant, een organisatie die informatie en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap, heeft het documentmanagementsysteem (DMS) van BCT geïmplementeerd.
MEE West-Brabant digitaliseert dossiers met BCT en Thysia

Bij MEE West-Brabant werken 160 consulenten die samen zo’n 100.000 documenten per jaar produceren en verwerken. De cliëntendossiers werden tot voor kort opgeborgen in dossierkasten, maar werken nu met een systeem van de partners BCT en Thysia.

Microsoft Dynamics NAV

“We zochten naar een softwareoplossing die direct gekoppeld kon worden aan ons bestaande basisinformatiesysteem Microsoft Dynamics NAV (voorheen Navision),” aldus Toine Welling, manager Administratie, ICT en Beheer bij MEE.

DMS en scanoplossing

BCT leverde het document management systeem en een scanoplossing, die gebruik maakt van software voor automatische document herkenning (ADR), dat documenten herkent en automatisch classificeert. Thysia leverde een SharePoint-omgeving voor het delen en toegankelijk maken van de informatie. Binnen een doorlooptijd van twee maanden leverden BCT en Thysia het nieuwe systeem op.

Werking

Welling is tevreden en zegt dat het verwerken van zelfs ongestructureerde informatie nu heel eenvoudig gaat. “De consulent kruist op een voorblad aan om welk type document het gaat, en scant de informatie. Het DMS schrijft het document vervolgens automatisch weg naar de correcte map in SharePoint (…) Vooral het zoeken binnen dossiers en documenten gaat veel sneller. De scans worden namelijk opgeslagen als volledig doorzoekbaar pdf-document, waardoor je ook op woorden in het document kunt zoeken.”

Toekomstplannen

In de toekomst wil MEE West-Brabant de digitalisering verder doorvoeren. Welling ziet mogelijkheden in het uitbouwen van de toepassingen van het DMS: zowel de digitalisering van de personeelsdossiers als bijvoorbeeld het beheren van contracten en inkoopprocedures met leveranciers staan op zijn verlanglijstje.

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.