Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Meer dan miljoen mensen stapt over

Redacteur KinderopvangTotaal
Ruim 1,2 miljoen mensen zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland. Dat is 1,5 procent meer dan vorig jaar.
Meer dan miljoen mensen stapt over
Foto: foto: ANP

Van de verzekerden is 7,5 procent overgestapt naar een andere zorgverzekering. Vorig jaar, op 1 januari 2012, stapte 6 procent van de verzekerden over naar een nieuwe verzekering.

Opzeggen

Zorgverzekeraars Nederland maakte maandag voorlopige cijfers bekend. Tot 1 januari konden verzekerden hun zorgverzekering opzeggen. Ze hebben nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten. Het definitieve aantal overstappers is nog niet bekend, omdat mensen ook kunnen besluiten alsnog bij hun oude zorgverzekeraar blijven. In april wordt het definitieve aantal overstappers bekendgemaakt.

Bewust

ZN-voorzitter André Rouvoet zegt het een goede ontwikkeling te vinden dat meer mensen dit jaar bewust naar hun zorgverzekering hebben gekeken. Rouvoet is niet helemaal tevreden over de transparantie voor klanten. Tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak roept hij zorgverzekeraars op om eind dit jaar, wanneer ze de nieuwe premie en polis voor volgend jaar bekendmaken, op tijd duidelijk te maken wat voor zorg ze gecontracteerd hebben. Op die manier weten verzekerden precies wat ze krijgen voor hun geld.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.