Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis: ‘aanbieders tevreden over zorgcontractering’

Redactie Zorgvisie
Brancheorganisatie ActiZ bracht vorige week een rapport naar buiten waaruit blijkt dat zorgaanbieders ontevreden zijn over de zorgcontractering van 2009. Eigen onderzoek van zorgverzekeraar Menzis spreekt de bevindingen van ActiZ tegen.

ActiZ concludeert onder andere in haar rapportage dat zorgaanbieders elk jaar ontevredener zijn over de lage tarieven die zorgkantoren bieden. Aanbieders lijden volgens de brancheorganisatie dit jaar nadrukkelijk onder het geringe budget dat voor innovatie en zorgverbetering beschikbaar is. Menzis presenteert deze week een onderzoek dat deze conclusie lijkt tegen te spreken. Het is een waarderingsonderzoek onder AWBZ-zorgaanbieders op directieniveau over het functioneren van het zorgkantoor in 2008. In het onderzoek dat uitgevoerd is door een onafhankelijk onderzoeksbureau, steeg de overall waardering van de Menzis-zorgkantoren van 6,4 in 2006 naar 7,1 in 2008. In plaats van ontevredenheid over de rol van zorgkantoren bij innovatie en zorgverbetering, zien de onderzochte aanbieders in het Menzis-onderzoek juist bij uitstek een rol voor de zorgkantoren als het gaat om verhogen van de zorgkwaliteit door beloningen. Vijftig procent van de aanbieders willen dat betere prestaties door selectieve zorginkoop worden beloond; vijfentwintig procent is daar tegen. De totale respons onder zorgaanbieders in de gebieden van het Menzis-zorgkantoor was 64 procent. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Geen lucht voor innovatie bij zorginkoop 2009

ActiZ stuurt brandbreif aan zorgkantoren

Achmea en Menzis willen meerjarige contracten

Rompa (ActiZ): ‘ZN slaat de plank wéér mis’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.