Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis laat zorgwinkels bewaken

Zorgverzekeraar Menzis laat veertien zorgwinkels in het land tijdelijk bewaken. Menzis schrijft deze maand massaal wanbetalers aan en de bewakers worden ingehuurd om mogelijke problemen te voorkomen.

Menzis verstuurt deze maand 40.000 brieven naar verzekerden die op hun aanvullende premie een betaalachterstand van meer dan zes maanden hebben. In de brief staat dat de wanbetalers niet langer aanvullend verzekerd zijn en dat ze zo snel mogelijk moeten betalen.

Escalatie

Door bewakers in te stellen hoopt Menzis te voorkomen dat de situatie in de winkels escaleert. “Het is niet ondenkbaar dat mensen boos zijn en in de zorgwinkels verhaal willen halen en dat er dan schermutselingen ontstaan.” In de zorgwinkel Enschede liep het deze week al bijna uit de hand, maar wist een bewaker tijdig in te grijpen.

Miljoenen betaalachterstand

Het is de eerste keer dat Menzis besluit tijdelijk bewaking in te stellen. Volgens de zegsman is daar nu toe besloten omdat er niet eerder zoveel brieven in één keer zijn verstuurd. De wanbetalers hebben bij elkaar enkele miljoenen euro’s aan betaalachterstand. Het gaat om bedragen tussen de 800 en 3000 euro. De zorgwinkels zitten in onder meer Groningen, Almelo, Wageningen en Enschede. (ANP)

Lees ook:

Klink: Paal en perk stellen aan zorgtoeslag wanbetaler

Notoire wanbetalers keihard aanpakken

Strenge aanpak wanbetalers verzekering

Websites:

Menzis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.