Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Menzis ziet winst dalen door premiedaling

Mark van Dorresteijn
Zorgverzekeraar Menzis heeft vorig jaar een winst behaald van 126 miljoen euro. Dat is circa 90 miljoen lager dan in 2012. Dat blijkt uit het jaarverslag 2013 dat Menzis vandaag publiceerde.
Menzis ziet winst dalen door premiedaling

Het resultaat op de zorgverzekeringen is 31 miljoen ondanks een licht verlies op de aanvullende verzekeringen. De uiteindelijke reden voor het dalen van de winst is volgens Menzis omdat zij het geld hebben gebruikt om de premie te verlagen. Voor 2013 is daarvoor 50 miljoen euro gebruikt. Voor de premie van 2014 is daaraan 170 miljoen euro besteed. Daardoor kon de premie voor dit jaar met ruim 10 euro per maand omlaag, aldus de verzekeraar. Uitgangspunt van Menzis is om ook de komende jaren resultaten, die niet nodig zijn voor de solvabiliteit, in te zetten om de premie laag te houden.

Verzekerden

Menzis is een coöperatie zonder winstoogmerk. De zorgverzekeraar telde eind vorig jaar ruim 2,1 miljoen verzekerden. Dat waren er 70.000 meer dan eind 2012. De totale premieomzet van Menzis bedroeg vorig jaar ruim 5,5 miljard euro.

 

 

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Nu de winsten polidatk niet meer te verkopen zijn zorgen de bestuurders dat de winsten naar beneden gaan. Natuurlijk is het goede PR om dat te verkopen als het gevolg van premiedaling. Maar iedereen die Menzis kent weet dat er intern op grote schaal geld over de balk gegooid wordt. Rogier van Boxtel is de grote afwezige en intern is er daardoor gebrek aan visie, werken afdelingen elkaar tegen en is de grote reorganisatie geheel mislukt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.