Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Mexicaanse griep kostte 340 miljoen

Annelies Vermeulen
De bestrijding van de Mexicaanse griep heeft in totaal ruim 340 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit een brief van minister Schippers van VWS aan de Tweede Kamer.
Mexicaanse griep kostte 340 miljoen

De aanschaf van de vaccins tegen de Mexicaanse griep, inclusief spuiten, kostte ruim 250 miljoen euro. De uitvoeringskosten van maatregelen door huisartsen en GGD’s bedroegen ongeveer 75 miljoen euro.

Belangenverstrengeling

Verder meldde Schippers dat nog wordt gewerkt aan een code om bij de aanpak van griep belangenverstrengeling te voorkomen. Bij de aanpak van de Mexicaanse griep ontstond discussie over adviseurs van de overheid, die ook banden met farmaceutische bedrijven zouden hebben. De code wordt ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen, de KNMG, Orde van Medisch Specialisten, Nederlands Huisartsen Genootschap, Centraal BegeleidingsOrgaan en de Gezondheidsraad. Als die code voldoet aan Schippers verwachtingen, wordt de code voorwaarde voor alle advisering aan het ministerie van Volksgezondheid. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Onderzoek naar farmaceutische industrie bij Mexicaanse griep

Klink: ‘Geen belangenverstrengeling WHO bij Mexicaanse griep’

WHO erkent belangenverstrengeling rondom Mexicaanse griep

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.