Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Microsoft stopt met haar HIS-activiteiten

Mario Gibbels
Microsoft staakt de verkoop van haar Amalga Hospital Information System aan nieuwe klanten en beëindigt ook de verdere ontwikkeling van de productenlijn van het Amalga HIS.
Microsoft stopt met haar HIS-activiteiten

De Amerikaanse softwaregigant zei onder meer dat het product, dat voornamelijk in Azië verkocht werd, te lastig te verkopen bleek. Een alomvattend softwarepakket voor de verschillende en dynamische zorgsystemen in de wereld is niet optimaal gebleken, aldus Microsoft. Het bedrijf kocht het Amalga HIS in 2007 van Global Care Solutions, toen ontwikkeld voor de gezondheidszorg in opkomende economieën.

Koerswijziging

Microsoft zal zich nu richten op het Amalga Unified Intelligence System (UIS, een platform gericht op de zorggegevens van werknemers) en het HealtVault, een platform voor EPD’s in de particuliere gezondheidszorg.

Eerste klanten

De Engelse Milton Keynes Hospital NHS Foundation Trust zal de eerste klant zijn die UIS gaat gebruiken. Dat zou deze zomer in werking moeten treden. Een Zwitserse klant heeft inmiddels ook getekend voor UIS, aldus Microsoft.

Geen paniek

Microsoft biedt nog vijf jaar support aan haar HIS-klanten.

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Lees ook

Microsoft koopt zorgict-bedrijf op

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.