Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Miljoen mensen wisselen van zorgverzekering

Ongeveer 1 miljoen mensen zijn dit jaar gewisseld van zorgverzekeraar, dat is zo’n 6 procent. Het percentage overstappers in 2012 ligt opnieuw hoger dan voorgaande jaren, zo bleek uit dinsdag gepubliceerde cijfers van Vektis, het informatiecentrum van de zorg.
Miljoen mensen wisselen van zorgverzekering

Het hogere overstappercentage kan mogelijk worden verklaard door de grotere verschillen in de prijs voor de basisverzekering, zo schrijft Vektis. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP)

Lees meer:

Premie belangrijkste reden voor overstap zorgverzekeraar

Verzekeraars twijfelen over eigen betaling niet-gecontracteerde zorg

Nederlanders besparen weinig op zorgverzekering

2 REACTIES

  1. Mijn overstap naar een andere zorgverzekering heeft niet met de premie te maken maar met de slechte service van -in mijn geval- Menzis.
    Geen adequate klachtenbehandeling, geen eenvoudig digitaal declalreren. Polisvoorwaarden tandartsenverzekering zo ondoorzichtig dat je achteraf toch de helft voor een kroon bij moet betalen.
    Het zou goed zijn als Vektis hier echt onderzoek naar deed. Dan kan de veronderstelling dat mensen alleen op de premie een zorgverzekeraar kiezen worden getoetst

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.