Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoenen voor kwaliteitsbeleid

De Orde van Medisch Specialisten gaat in samenwerking met diverse partijen een stichting oprichten, die het kwaliteitsbeleid moet stimuleren. Dat meldt het medisch vakblad MedNet.

De stichting heeft jaarlijks negen miljoen euro te besteden, een bedrag dat specialisten afdragen via het uurtarief. Dat zegt Orde-woordvoerder Ellen van Rooij op MedNet.nl.

Vijftig cent

Zeker is dat dit geld gaat naar het opstellen van richtlijnen. Ook zou het kunnen dat de visitaties door de stichting betaald worden. Met ingang van januari 2008 wordt het nieuwe uurtarief medisch specialisten vastgesteld op 132,50 euro. Vijftig cent hiervan gaat naar de stichting, waarvan de naam nog niet bekend is.

Stichting

“Bij de beslissing over het uurtarief afgelopen januari was natuurlijk al bekend dat een deel van dat geld naar kwaliteitsbevordering moest. De oprichting van een stichting die deze taak gaat uitvoeren komt nu steeds dichterbij, momenteel liggen de statuten bij Zorgverzekeraars Nederland”, zegt Van Rooij op MedNet.nl. De definitieve oprichting moet voor januari 2008 geschieden. Momenteel wordt er nog over de statuten onderhandeld. (MedNet)

Lees ook:

Eindelijk uurtarief medisch specialisten

Kabinet stelt kwaliteit en patiëntveiligheid centraal

Keurmerk leidt niet tot beter kwaliteit

Link:

Orde van Medisch Specialisten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.