Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder dan eendere zorginstellingen werkt met ERP-applicatie

Mario Gibbels
Van de zorginstellingen werkt 32 procent met een ERP-applicatie. Dat blijkt volgens IT-Executive uit onderzoek van Computer Profile.

Het onderzoeksbureau Computer Profile houdt continu de automatisering in de gaten bij een representatieve groep van 6779 Nederlandse organisaties die meer dan vijftig medewerkers in dienst hebben. Het bureau heeft nu onderzocht hoeveel van deze organisaties gebruik maken van een ERP-applicatie. Dat blijkt gemiddeld 63 procent te zijn. In de industrie is dit percentage het hoogste: 85 procent. Het onderwijs en de zorg komen niet verder dan eenderde: respectievelijk 33 en 32 procent. Binnen de onderwijs- en de zorgsector is Exact marktleider met een marktaandeel van 13 procent. Bij alle organisaties is SAP marktleider met 39,7 procent, waarna Exact (10,5 procent) Microsoft (9,3 procent), Oracle (8,2 procent) en Infor (5,1 procent) volgen. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.