Minder zorginstellingen in de rode cijfers

In 2017 waren er minder verliesgevende zorginstellingen dan in 2016. De zorginstellingen hadden wel te maken met stijgende  personeelskosten. Dat meer instellingen onder de streep positieve cijfers laten zien, is te danken aan het feit dat de opbrengsten sterker toenamen dan de kosten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. De statistici brengen cijfers naar buiten van de vier grootste subsectoren, die zijn vastgesteld op basis van de totale bedrijfsopbrengsten. Dat zijn achtereenvolgens de ziekenhuizen, de verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen (vvt), de gehandicaptenzorg en als vierde de geestelijke gezondheidszorg met overnachting.

Vvt-sector uit het dal

In de vvt-sector was het verschil het grootst. Behaalde deze sector in 2016 nog een negatief resultaat van ruim 70 miljoen euro, in 2017 was er een positief resultaat van bijna 300 miljoen euro. Het lijkt er dan ook op dat het dieptepunt voor de vvt-sector in

0
387

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.