Minister wil basisziekenhuiszorg in Lelystad

In Lelystad moet een soort basisziekenhuis blijven met acute zorg, verloskunde en een ambulancevoorziening. Dat heeft minister Bruno Bruins voor Medische Zorg gezegd in een verhit en moeizaam Kamerdebat over het faillissement van het MC IJsselmeerziekenhuizen en MC Slotervaart.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bruno Bruins
Foto: Tweede Kamer

Waar was minister Bruno Bruins voor Medische Zorg als regisseur om de afbouw van MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen in goede banen te leiden? Als systeemverantwoordelijke voor het zorgstelsel had hij zich moeten voorbereiden op het scenario van een abrupt faillissement. Maar de minister zag de faillissementen niet aankomen en werd erdoor overvallen. Dat verwijt kreeg Bruins van oppositie- en coalitiepartijen in het Kamerdebat op 31 oktober.

Minister Bruins ligt onder vuur

In de zomer was immers al bekend dat de ziekenhuizen van de MC Groep er erg slecht voorstonden. De financiële problemen waren groot. De kwaliteitsissues bij IJsselmeerziekenhuizen waren

0
1096

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.