Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ministers Schippers overweegt wetgeving voor zoutreductie

Als voedingsfabrikanten niet snel minder zout en vet in hun voedsel stoppen, worden ze daartoe verplicht met wetgeving. De fabrikanten hebben tot eind dit jaar om hun leven te beteren, dreigt Edith Schippers maandag in de Volkskrant.
Ministers Schippers overweegt wetgeving voor zoutreductie

Schippers vindt dat fabrikanten het probleem niet snel genoeg aanpakken. Toch krijgen de producenten nog wat respijt. Als zij meewerken is het resultaat volgens haar beter. De minister overlegt vandaag met de Tweede Kamer over haar preventiebeleid in de gezondheidszorg. De voorgangers van Schippers probeerden vooral via landelijke campagnes aan te dringen op een gezondere leefstijl. “Toen zijn veel adviezen afgevuurd op mensen, via folders en tv-spotjes. Dat is een schot hagel dat geen doelt treft”, zegt Schippers in de krant.”In hartje Amsterdam zijn andere middelen nodig dan op het platteland in Friesland”, legt ze uit. Ze wil daarom mensen op lokaal niveau aanspreken. “Dat moet gebeuren via scholen, clubs en verenigingen.”

Zout

Gemiddeld heeft iemand ongeveer zes gram zout per dag nodig. In de praktijk krijgen mannen bijna tien en vrouwen ongeveer 7,5 gram zout per dag binnen. Door langdurig te veel zout binnen te krijgen lopen mensen meer kans op ernstige ziekten. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Ilvy Njiokiktjien)

Lees meer:

Grenzen aan preventie

Verzekeraars moeten preventie in wijken financieren

RVZ: Meer aandacht voor preventie welvaartsziekten

Preventie is niet betuttelend

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.