Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miriam Luizink nieuwe directeur Roessingh Research and Development

Mark van Dorresteijn
Miriam Luizink treedt op 1 februari 2016 aan als directeur-bestuurder Roessingh Research and Development (RRD). Zij volgt hiermee Hans Rietman op die ruim acht jaar leiding heeft gegeven aan het onderzoekscentrum.
Miriam Luizink
Miriam Luizink

RRD heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevend onderzoekscentrum van nationale en internationale allure. Revalidatietechnologie en telemedicine zijn focusgebieden voor onderzoek en ontwikkeling. Telemedicine wordt inmiddels breed toegepast buiten de revalidatiesector, bij ziekenhuizen, in de ouderenzorg en bij gemeenten. Aan de basis van het succes van RRD staan goede samenwerkingsrelaties met  het RoessinghConcern en de Universiteit Twente.

Miriam Luizink

Luizink heeft haar sporen verdiend in samenwerkingsverbanden bij Oost NV, als zakelijk directeur van MESA+ Instituut voor Nanotechnologie en als directeur strategisch business development van de Universiteit Twente. Zij beschikt over een sterk netwerk in wetenschap, industrie en overheid. Luizink werd in 2010 uitgeroepen tot Twentse Zakenvrouw van het jaar.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.