Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mirjam van Velthuizen (UMCU) lid raad van toezicht Nictiz

Bert Bukman
Mirjam van Velthuizen, bestuurder van het UMC Utrecht, is toegetreden tot de raad van toezicht van Nictiz, samen met huisarts Maarten Klomp. Het nationale e-health expertisecentrum krijgt zo versterking in de eerste en tweede lijn.
Velthuizen

Mirjam van Velthuizen heeft als bestuurder van het UMCU onder meer de domeinen digitalisering en IT in haar portefeuille. Eerder was ze lid van de raad van bestuur van Rivas Zorggroep voor het Beatrixziekenhuis. Dit ziekenhuis is momenteel druk bezig is met een digitale substitutie van de eerste naar de tweede lijn.

‘De digitalisering van de zorg is onlosmakelijk verbonden met de zorg van vandaag maar meer nog met de zorg voor morgen.’ Dit zegt Mirjam van Velthuizen in een reactie op haar benoeming. ‘E-consulten, e-health-applicaties en andere vormen van digitale toegang tot zorg bieden patiënten zorg op maat. Eenvoudig en in hun eigen omgeving. Deze ontwikkelingen zijn relevant voor alle inwoners van Nederland. Samen met Nictiz en zorginstellingen zet ik mij hiervoor in.’

Maarten Klomp

Het andere nieuwe lid van de raad van toezicht, Maarten Klomp, is behalve huisarts ook bestuurder van diverse eerstelijns zorgorganisaties. Zo was hij medisch directeur van zorggroep DOH, waar hij onder meer zorgprogramma’s heeft opgezet voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekten, astma en COPD. Ook is hij bestuurder van InEen, de landelijke branchevereniging van eerstelijns zorgorganisaties.

De overige leden van de raad van toezicht van Nictiz zijn Peter van Lieshout (voorzitter), Marjolein ten Kroode (tot 1 juni 2018), Wout Adema en Hanny Kemna.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.