Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Misbruik gehandicapten vaak onbestraft

Mishandeling, misbruik en verwaarlozing van verstandelijk gehandicapten wordt zelden bestraft. Dat zeggen orthopedagogen van de grote instellingen voor verstandelijk gehandicapten in Markant, het maandblad voor gehandicaptensector.

Instellingen als Compaan in Den Haag en AGO in Amsterdam hebben elk jaar zo’n dertig meldingen van cliënten die mishandeld of misbruikt blijken te zijn door families, bekenden, medebewoners of instellingspersoneel. De instellingen gaan er niet mee naar de politie. En als ze dat wel doen, komt het vaker niet tot een aangifte dan wel, zegen de orthopedagogen.

Probleem van de werkvloer

Als personeelsleden verdacht worden, gaat het management er te makkelijk vanuit dat het om een incident gaat. Orthopedagoog Aafke Scharloo zegt in de Volkskrant: ‘Managers denkendat het een probleem van de werkvloer is. Daar bemoei ik me niet mee.” (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

– Arduin: uitzending Zembla is onjuist

Websites:

– Cordaan

– AGO

– Markant

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.