Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MKB: kosten voor rekening verzekeraars

MAARSSEN - Zorgverzekeraars krijgen tot 1 juni de tijd om hun achterstanden in betalingen en administratie weg te werken. Als ze dat niet voor elkaar krijgen, worden de extra kosten die daardoor ontstaan in rekening gebracht bij de verzekeraars.

Dat stelt werkgeversorganisatie voor het midden en klein bedrijf, MKB-Nederland, in een brief aan de zorgverzekeraars. Volgens de organisatie maken zorgondernemers als huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten veel extra kosten en moeten zij hun reserves aanspreken, omdat de verzekeraars door de invoering van het nieuwe zorgstelsel hun zaken nog niet op orde hebben. Volgens MKB-Nederland zijn de verzekeraars te laat met het uitbetalen van rekeningen aan de zorgondernemers, die daardoor in financiële problemen komen.

Vier maanden

De achterstand in betalingstermijnen zou inmiddels zijn opgelopen tot vier maanden. De organisatie stelt dat grote aantallen zorgondernemers hierover hun beklag hebben gedaan. Volgens MKB gaat de achterstand bij de verzekeraars ook gepaard met veel administratieve lasten die voor rekening van de zorgondernemers komen. “Naast het feit dat zorgondernemers verzekeraars moeten nabellen met de vraag wanneer machtigingen en declaraties worden verwerkt, leggen verzekeraars een stuk administratie op het bord van zorgondernemers”, zo stelt MKB in de brief. “Verzekeraars sturen facturen van verzekerden die zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar bijvoorbeeld naar de zorgondernemer terug, in plaats van dat verzekeraars zaken onderling verrekenen.”

Verplicht onderling verrekenen

De werkgevers willen dat de overheid de verzekeraars verplicht tot onderlinge verrekening, als dergelijke zaken zich na 1 juni nog steeds voordoen. (MKB)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.