Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Monsterboard: Sterke daling vacatures gezondheidszorg

Mark van Dorresteijn
Het vacatureaanbod in de gezondheidszorg daalde in augustus 2010 met twaalf procent. Dat blijkt uit de Monster Employment Index, een maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt door Monsterboard.
Monsterboard: Sterke daling vacatures gezondheidszorg

De gezondheidszorg was met een daling van dertig punten, naar een niveau van 212, de sterkst dalende sector van de maand. Daarmee staat de index 58 punten (21 procent) lager dan in augustus 2009. Volgens woordvoerder Hugo Stienstra is de daling te wijten aan het dalende vacatureaanbod in de zomermaanden.

Goede vooruitzichten

Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl, legt uit dat er vanaf januari een constante groei zichtbaar is in het vacatureaanbod. “De afnemende groei van de laatste maanden is in die zin opvallend maar wordt grotendeels verklaard door de jaarlijkse daling van het vacatureaanbod tijdens de zomermaanden.” Hammond stelt ook dat “voorzichtig positieve geluiden” erop wijzen dat het vacatureaanbod de komende maanden positief zal ontwikkelen.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Zeventig banen weg bij ziekenhuis Winterswijk

NVA niet blij met verkorte opleiding anesthesiemedewerker

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. nu nou daar hebt je het al bezuinigen op een ziekenhuis als men zo door gaat komt er hele maal niks geen personeel meer bij het is een hele grote schande van klink hij is minister af en hij gaat weg das laat hem maar mooi gaan hij is niks waard als alleen de patiënten pakken voornamelijk die de zorg het hardst nodig hebben hij is alleen niet goed wijs wij worden gewoon bestempeld als een nummer hij denk maar zo van dat alles kan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.