Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

MSdagboek winnaar Spider Award 2010

Mario Gibbels
Het project MSdagboek van Medisch Centrum Leeuwarden heeft de Spider Award gewonnen. De prijs van ICTzorg en OIZ voor het meest innovatieve en doelmatige ict-project is door juryvoorzitter Hans ter Brake vandaag uitgereikt tijdens het ICTzorg-congres.
MSdagboek winnaar Spider Award 2010

Volgens de jury is MSdagboek een goed voorbeeld van hoe een medisch dossier gebruikt kan worden als communicatiemiddel tussen hulpverlener en patiënt. Ook is de jury enthousiast over het feit dat het concept van MSdagboek makkelijk is uit te breiden naar andere ziekenhuizen en andere aandoeningen. En dat blijkt inmiddels ook al te gebeuren.

Wetenschappelijk onderzoek

Bovendien kunnen alle gegevens die in de verschillende varianten van de dagboeken ingevuld worden, gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. Natuurlijk geanonimiseerd en na toestemming van de patiënt.

Grafiekjes

Met behulp van MSdagboek kunnen MS-patiënten door middel van vragenlijsten zelf bijhouden hoe het met hen gaat. Op basis van de antwoorden worden automatisch grafiekjes gemaakt zodat zowel de patiënt als de verpleegkundige goed kan zien hoe het ervoor staat.

eConsult

Patiënten waarderen met name de mogelijkheid van eConsult. Verpleegkundigen vinden een belangrijk voordeel dat, als de patiënt op spreekuur komt, ze in één oogopslag kunnen zien hoe het met de patiënt gaat, wat zowel tijd- als kwaliteitswinst oplevert. (ICTzorg – Mario Gibbels / Twitter)

Lees ook:

MSdagboek voorgedragen voor Spider Award

Groene Hart Ziekenhuis start met MSdagboek

Genomineerden Spider Award bekend

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.