Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Nabestaanden eisen vertrek bestuur Scheper Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
De raad van bestuur van het Scheper Ziekenhuis moet opstappen. Dat eiste de lotgenotengroep, die bestaat uit nabestaanden van overleden patiënten en slachtoffers van maagchirurg Nick R., gisteren in een gesprek met de directeur van het Emmer hospitaal.
Nabestaanden eisen vertrek bestuur Scheper Ziekenhuis

De lotgenoten baseren hun eis op basis van de conclusies van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die stelde vorige maand dat er onvoldoende rekening is gehouden met de patiëntveiligheid.

Ernstige tekortkomingen

Volgens woordvoerder Alex de Haan is er sprake van ernstige tekortkomingen. “Het Scheper Ziekenhuis voldeed niet aan de eisen die de Kwaliteitswet zorginstellingen stelt. Het ziekenhuis heeft daarmee onder de maat gepresteerd.”

Geminacht

De lotgenotengroep legde woensdag directeur Maarten Rutgers 40 vragen voor aan de hand van het rapport. Volgens De Haan werden het gesprek en de eis om op te stappen niet serieus genomen. “Wij voelen ons geminacht door het ziekenhuis.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

‘Niet alleen maagchirurg verantwoordelijk’

Scheper Ziekenhuis betaalt slachtoffers maagchirurg

Scheper ziekenhuis ontslaat maagchirurg

5 REACTIES

  1. Nee, elkaar de hand boven het hoofd houden, dat is de praktijk. Wat bekend is, is het topje van de ijsberg. Rutgers is weg uit Eindhoven, is weg uit Assen en nu in Emmen: negatieve uitlatingen over zijn specialisten, complexe maagchirurgie, SEH problemen, tuchtzaken enz. Niet alleen Rutgers is verantwoordelijk.

  2. Lees alle reacties
  3. Korten op het salaris wegens het dysfunctioneren (als dat echt zo is) en dan eruit zodra er een nieuwe directie is. Aub niet eerder vanwege de peperdure interrimmers (of kunnen de adjuncten het aan?). RvT laat zien dat je toeziet en ook RvIngrijpen kan zijn..

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.