Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

Nationaal Zorgfonds scheelt bijna 5 miljard

Zo’n 220.000 mensen steunen de beweging om het huidige zorgstelsel af te schaffen en een nieuw Nationaal Zorgfonds in te voeren. Maar hoe moet dat precies in zijn werk gaan? De initiatiefnemers brengen de onderbouwing van het Nationaal Zorgfonds deze week naar buiten, inclusief raming van de besparingen. Die lopen volgens de initiatiefnemers op tot zo'n 4,93 miljard euro.
equity300.jpeg
Premium

Dat het huidige zorgverzekeringsstelsel de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  11 REACTIES

  1. ppep – het ontslag van tienduizenden thuiszorgmedewerksters en vele duizenden medewerkers in verzorgingshuizen – droeg dat wel je goedkeuring weg?
   Veel van het personeel van zorgverzekeraars kan gewoon aan het werk bij het nationaal zorgfonds.
   En ja, de mensen die nu in dienst zijn van de 'bureaucratie' worden vervangen door verpleegkundigen, verzorgenden enz. Lijkt me van essentieel belang in de zorg!

  2. Lees alle reacties
  3. In een uitzending van RADAR kwam naar voren dat artsen veel onnodige handelingen uitvoeren om de kassa van het ziekenhuis te laten rinkelen. Die perverse prikkel, daar ben je met een nationaal zorgfonds in ieder geval van af.
   Ook bespaar je kosten omdat mensen nu veel te lang wachten met naar de dokter gaan. Een klein knobbeltje in de borst wordt dan een lastig te behandelen tumor – nog even buiten het onbeschrijflijk leed dat voorkomen had kunnen worden, lopen de kosten ook op.
   En natuurlijk is het volledig de schuld van partijen als VVD, D66 dat ziekenhuizen een opnamestop moesten afkondigen omdat zorgverzekeraars stellen dat het budget op is. ziekenhuizen blijven langer opgescheept zitten met ouderen omdat verzorgingshuizen zijn gesloten en de thuiszorg is afgebroken. Een goedkope oplossing wegbezuinigen betekende de terugkeer van een duur probleem. Dus niet alleen zorgverzekeraars maar ook de liberalen veroorzaken dure zorgkosten.
   En die idiote salarissen, zoals 1,5 miljoen voor een topman van Achmea. Hoezo top? Zo goed presteert hij niet. Veel mensen verliezen hun baan bij Achmea.

  4. Lijkt me echt geweldig! Voortaan overgeleverd te zijn aan een anonieme overheidsdienst. Nu kan je tenminste nog overstappen als je ontevreden bent over je zorgverzekeraar. Dat dwingt zorgverzekeraars nog tot enige klantgerichtheid.
   Ben benieuwd hoe serieus je als patiënt of huisarts wordt genomen door zo'n gigant. Lijkt me overigens ook niet zo prettig om met zo'n gigant te onderhandelen als huisarts.

  5. Vraag en aanbod in de zorg zijn een farce http://www.marysjabbens.nl/blog/waarom-de-zorg-geen-markt-is/
   Zorg is een recht. Dat betekent dat aan alle vraag voldaan moet worden. Door er een markt van te maken, is er een prikkel om meer 'aanbod te creëren' (oftewel zorg te leveren) dan noodzakelijk. Mede daarom zijn de zorgkosten in NL sinds de marktwerking veel harder gestegen dan in omringende landen. Door marktwerking uit de zorg te halen, zal er juist doelmatiger zorg worden geleverd (want er is geen perverse prikkel meer om te veel zorg te leveren)

  6. Goed om deze weg in te slaan. Een zorgfonds NEDERLAND kan alleen slagen als de leiding is samengesteld uit fatsoenlijke mensen (geen goudzoekers) die naast bestuurlijke ervaring ook kennis hebben van de medische kant van het onderwerp en vooral ook staan voor gezondheidzorg zonder franje van ultieme bevolkingscategorieën die een voorsprong krijgen in de bekostiging. Het hoogste doel van vd gezondheidszorg / artsen moet bovenaan staan. Sluit elke inmenging van politieke dragers uit, deze vervuilen binnen de koste keren de doelstelling van de gezondheidszorg. Etisch verantwoorde mensen met kennis van zaken verdienen deze topbaan. Showmaster absoluut weren! Een nationaal zorgfonds is zeer de moeite waard om door te zetten. Dit om een eind te maken aan commerciele zorgverzekeraars in NL. Neem ook mee bij de inrichting Premie naar draagkracht!

  7. Goed om deze discussie te openen. Zorg is al heel lang zorgenkindje en de laatste stelselwijziging heeft weinig ten goede gekeerd dat niet ook op de nu voorgestelde wijze zou kunnen worden opgelost. Bovendien werkt de "markt" samenwerken en integratie beslist tegen zodat de toenemend complexe zorgvragen op zijn best suboptimaal kunnen worden opgevangen. Hulde en nu maar hopen dat straks via regeerverantwoordelijkheid eea ook in daden kan worden omgezet.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.