Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nationale zorgICTdirecteur VS stapt op

Annelies Vermeulen
David Blumenthal, de hoogst verantwoordelijke voor zorgICT in de Verenigde Staten, houdt het na minder dan twee jaar al weer voor gezien.
Nationale zorgICTdirecteur VS stapt op

Volgens Blumenthal was het bij zijn aanstelling al de intentie om deze klus niet langer te doen dan twee jaar. Amerikaanse media betwijfelen dit, omdat er bij zijn aanstelling nooit is gesproken over een bepaalde termijn.

Zorgautomatisering

Het Amerikaanse ministerie voor Volksgezondheid ­heeft aangegeven op zoek te gaan naar een opvolger. De nationale coördinator voor ICT in de zorg is verantwoordelijk voor de overgang van papieren dossiers naar elektronische gezondheidsdata. Volgens de minister van Volksgezondheid Kathleen Sebelius zijn er onder leiding van Blumenthal de afgelopen twee jaar belangrijke stappen gezet op het gebied van zorgautomatisering. De Amerikaanse overheid heeft 27 miljard euro voor de transitie naar elektronische dossiers uitgetrokken. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Neelie Kroes sluit e-healthovereenkomst met de VS

90 procent zorginstellingen in VS wil zorgdossier

Microsoft maakt in VS geen winst met HealthVault

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.