Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Nazorg patiënten Waterland moet beter’

Mark van Dorresteijn
De nazorg voor de slachtoffers van orthopedisch chirurg Cees de Bruin van het Waterlandziekenhuis moet veel beter. Dat zegt patiëntenbelangenvereniging Zorgbelang Noord-Holland tegen het Noordhollands Dagblad.
‘Nazorg patiënten Waterland moet beter’

“Na zo’n reeks missers hoort een ziekenhuis alles uit de kast te halen om de gedupeerde patiënten zoveel mogelijk tegemoet te komen. Dat is hier echt niet het geval”, zegt directeur Jacques Loomans van Zorgbelang Noord-Holland in het dagblad.

Slechte vastlegging

Sinds de orthopedisch chirurg eind juli werd ontslagen, heeft het Waterlandziekenhuis een nazorgteam ingesteld maar verschillende patiënten klagen over deze gesprekken. “Je mag je verhaal doen, tijdens het gesprek zelf reageert men daar heel begripvol op, maar de verslaglegging is ontzettend slecht”, zeggen twee patiënten. Ze voelen zich achteraf weinig serieus genomen of vinden dat ze niets zijn opgeschoten.

Actiever opstellen

Loomans vindt dat het nazorgteam zich actiever moet opstellen. “Er is groot leed aangericht onder verantwoordelijkheid van het ziekenhuis. Het nazorgteam dient zich actief op de hoogte stellen en zelf met voorstellen te komen.”

‘Geheel ander beeld’

Bestuursvoorzitter Jack Jansen van het Waterlandziekenhuis reageert teleurgesteld op de kritiek. Jansen noemt het beeld dat de patiënten schetsen een geheel ander beeld dan zij tegenover het ziekenhuis geven. “Het ziekenhuis spant zich uiteraard tot het uiterste in om de patiënten zo goed mogelijk te helpen bij negatieve ervaringen. De mankracht van het nazorgteam is daartoe onder andere verdubbeld.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Klachten Waterlandziekenhuis ‘bleven hangen’

Waterlandziekenhuis stopt met rugkliniek

Waterlandziekenhuis ontslaat falende orthopeed

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.