Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlander met hondsdolheid in AMC

Een Nederlandse man die in Haïti door een hond is gebeten, ligt met hondsdolheid op de intensive care van het Academisch Medisch Centrum AMC in Amsterdam. Artsen schatten de kans op herstel gering in, gezien zijn toestand voorafgaand aan de medische behandeling.
Nederlander met hondsdolheid in AMC

De man is in mei in Port-au-Prince in zijn rechterhand gebeten. Hij maakte de wond vervolgens schoon met water en alcohol. De Nederlander had zich niet laten inenten tegen hondsdolheid en ging na de beet niet naar de dokter.

Ziektebeeld

Ruim een maand na de beet kreeg hij koorts, hoofdpijn en een pijnlijke rechterarm. Daarna verergerden zijn klachten in rap tempo en kreeg hij onder meer braakneigingen bij het drinken en problemen met slikken. Enkele dagen geleden is hij opgenomen in het ziekenhuis in Utrecht, waar artsen hondsdolheid constateerden. De ziekte is dodelijk als het slachtoffer niet direct na de beet van een besmet dier medicatie krijgt toegediend.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.