Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlanders besparen weinig op zorgverzekering

Weinig Nederlanders bezuinigen op hun ziektekostenverzekering. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs zorgverzekeraars.
Nederlanders besparen weinig op zorgverzekering

Het aantal mensen dat een aanvullende verzekering heeft afgesloten, is bij de meeste verzekeraars die aan het onderzoek van de NOS meewerkten, met ongeveer 1 procent teruggelopen. Hetzelfde geldt voor het aantal mensen dat een tandartsverzekering heeft genomen. Tussen de 2 en 3 procent van de mensen die een aanvullende verzekering hebben, kozen dit jaar voor een eenvoudigere verzekering dan vorig jaar. Een vergelijkbaar aantal mensen gaf de voorkeur aan een eenvoudigere tandartsverzekering. Hiermee komt de verwachting niet uit dat mensen dit jaar massaal voor goedkopere oplossingen zouden kiezen, omdat verzekeringen duurder zijn geworden en er minder wordt vergoed. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ©ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

Schippers onderzoekt toegangkelijkheid zorgverzekeringen

Premies zorgverzekeringen verschillen 240 euro

Aanvullende verzekering beperkt concurrentie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.