Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlanders niet bekend met medische rechten

Vier van de vijf Nederlanders is niet op de hoogte van zijn of haar medische rechten. Dat blijkt uit onderzoek van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad), de Consumentenbond en de koepel van patiëntenorganisaties NPCF dat vandaag wordt gepubliceerd.

De vijf organisaties starten vandaag in samenwerking met VWS de campagne Clientenrechten.nl. Deze campagne moet zorgconcumenten duidelijke en betrouwbare informatie geven over hun rechten in de zorg.

De campagne blijkt nodig zeggen de onderzoekers, want het onderzoek wijst uit dat bijna zeventig procent van de ondervraagden hun rechten in de zorg niet kennen en ook niet weten waar zij terecht kunnen voor informatie en ondersteuning. Op de internetsite Clientenrechten.nl kunnen mensen vanaf vandaag terecht met vragen over bijvoorbeeld hoe artsen met hun medisch dossier moeten omgaan en of artsen onderling over een patiënt mogen praten. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Ziekenhuizen geven patiëntgegevens vrij

‘Ggz schendt privacy patiënten’

RVZ en NPCF presenteren 8 best practices zorginkoop

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.