Ook steeds meer Duitsers, Fransen, Britten en Luxemburgers gaan naar België voor een ingreep. Maar de Nederlanders zijn veruit de grootste groep. In 2010 kwamen er 46.389 patiënten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg of het Verenigd Koninkrijk naar België voor een ingreep. In 2007 waren dat er nog 39.311. Het aantal Nederlandse patiënten steeg in deze periode van 26.452 naar 30.152, een toename van bijna 14 procent. Dit zijn de meest recente cijfers.
Heup en knie
Orthopedische ingrepen zoals een nieuwe heup of knie zijn zeer populair. Voor veel van deze ingrepen is in Nederland een wachtlijst, maar in België nagenoeg niet. Door naar Belgische ziekenhuizen omzeilen ze de wachtlijsten. Ook voor hartingrepen, keizersnedes of de verwijdering van de baarmoeder gaan patiënten naar België.
Antwerpen
Buitenlandse patiënten gaan het vaakst naar ziekenhuizen in Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge of Hasselt. Mannen tussen 60 – 64 jaar reizen het vaakst af naar België voor een behandeling, zo blijkt uit de cijfers. Vrouwen zijn tussen 35 en 39 jaar en 40 – 44 jaar. (ANP)
Terwijl ze geen aardgas hebben , en geen excellentie als Schippers , toch GOEDE en SNELLE zorg(verlening) ? ? ? ?
Terwijl ze geen aardgas hebben , en geen excellentie als Schippers , toch GOEDE en SNELLE zorg(verlening) ? ? ? ?