Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nederlanders vaker voor zorg naar België

Meer en meer Nederlanders gaan naar België voor een medische behandeling. Het medisch toerisme uit Nederland naar België is in 3 jaar toegenomen met bijna 14 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Observatorium voor Patiëntenmobiliteit over de periode 2007-2010.
Nederlanders vaker voor zorg naar België

Ook steeds meer Duitsers, Fransen, Britten en Luxemburgers gaan naar België voor een ingreep. Maar de Nederlanders zijn veruit de grootste groep. In 2010 kwamen er 46.389 patiënten uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg of het Verenigd Koninkrijk naar België voor een ingreep. In 2007 waren dat er nog 39.311. Het aantal Nederlandse patiënten steeg in deze periode van 26.452 naar 30.152, een toename van bijna 14 procent. Dit zijn de meest recente cijfers.

Heup en knie
Orthopedische ingrepen zoals een nieuwe heup of knie zijn zeer populair. Voor veel van deze ingrepen is in Nederland een wachtlijst, maar in België nagenoeg niet. Door naar Belgische ziekenhuizen omzeilen ze de wachtlijsten. Ook voor hartingrepen, keizersnedes of de verwijdering van de baarmoeder gaan patiënten naar België.

Antwerpen
Buitenlandse patiënten gaan het vaakst naar ziekenhuizen in Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge of Hasselt. Mannen tussen 60 – 64 jaar reizen het vaakst af naar België voor een behandeling, zo blijkt uit de cijfers. Vrouwen zijn tussen 35 en 39 jaar en 40 – 44 jaar. (ANP)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.