Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nederlanders vrezen stijging zorgpremie

Nederlanders verwachten dat de premie van de zorgverzekering met acht procent zal stijgen per 1 januari 2012. Daarnaast denken ze dat het eigen risico met ruim 25 euro omhoog zal gaan. Ruim acht procent van de Nederlanders is van plan om per 1 januari over te stappen naar een andere verzekeraar. Vijftig procent weet het nog niet. Dat blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl.
Nederlanders vrezen stijging zorgpremie

Het kabinet heeft besloten dat het eigen risico in 2012 naar 220 euro zal gaan, dat is een stijging van vijftig euro. De gemiddelde premie van de basisverzekering stijgt naar 1222 euro. Ook wordt het basispakket uitgekleed. Zo komen de eerste twintig fysiotherapiebehandelingen voor eigen rekening. Dieetadvies, maagzuurremmers en het stoppen-met-rokenprogramma verdwijnen ook uit het basispakket.

Aanbieding

Volgens Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl kan de hogere solvabiliteitseis voor verzekeraars een opdrijvend effect hebben op de premie. “Wij verwachten dat de premie weer flink zal gaan stijgen. Half november ontvangen consumenten een aanbieding van hun huidige zorgverzekeraar. Het is aan te raden om de aanbieding goed te vergelijken met andere verzekeringen, want waarschijnlijk kunnen zij honderden euro’s per jaar besparen door over te stappen.”

Beperking

Hordijk vervolgt: “Vorig jaar kozen uiteindelijk 900.000 mensen voor een andere verzekeraar. Dat komt neer op 5,5 procent. Terwijl vorig jaar rond deze tijd nog maar drie procent aan gaf te willen overstappen. Nu geeft acht procent van de Nederlanders aan dat ze van plan zijn om over te stappen. Daarnaast is de groep twijfelaars ook een stuk groter. 50 procent van de Nederlanders geeft aan nog niet te weten of ze bij hun huidige verzekeraar blijven. Vorig jaar twijfelde 30 procent, hierdoor verwachten wij dat meer mensen gaan switchen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Solvabiliteitseis verzekeraars lokt hogere permie uit

Steeds minder mensen kunnen premie betalen

‘Politiek moet zich bemoeien met ontslagpremie bestuurders’

Zorgpremie mogelijk omhoog vanwege solvabiliteitseis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Die Pim slaat helemaal niet zover de plank mis. Ik betaal al jaren trouw aan het VGZ voor mij en mijn vrouw. Ik reageerde op het verzoek van de VGZ om automatisch over te maken. Daar ging iets fout bij het aanzetten van een bitje bij het internetbankieren. Ik verkeerde in de veronderstelling dat zulks goed was gegaan en reageerde niet op de eerste aanmaning. Al snel kreeg ik een brief: “Als u niet betaald moeten wij u uitsluiten voor de VGZ verzekering”. Dat lef hebben ze omdat ik een nette vent ben. Maar directeur van Boxtel van menzis hoorde ik zeggen: de gezamenlijke zorgverzekeraars hebben meer dan 200.000 wanbetalers; voor een deel zijn daar zelfs aparte regelingen voor getroffen, die de premie voor ons alleen maar verhogen. En dan is er nog de grote groep die onder impulsen van de theedrinker Cohen en zijn geldverkwistende PvdA-lieden helemaal niet betalen; dat doet de overheid of niemand. De premie zal nog wel hoger worden. Ik gebruik al 10 jaar stomamateriaal en heb nog nooit een rekening gezien; weet dus ook niet wat men declareert bij de zorgverzekeraar. EN HET GEKKE IS DAT DIE ZORGVERZEKERAAR ZICH DAAR OOK HELEMAAL NIET DRUK OVER MAAKT, WANT ALS ZE HET FINANCIEEL NIET HALEN GAAT TOCH GEWOON DIE PREMIE OMHOOG, want die vakantie in hun tweede villa in Toscane moet door de verzekeraar bonzen gewoon met de mercedes bezocht kunnen worden

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.