Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nederlandse mdl-arts beste van Europa

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse maag-, darm-, leverarts Peter Mensink van het Erasmus MC in Rotterdam is verkozen tot beste van Europa op het gebied van kijkonderzoek in de dunne darm. Mensink heeft daarvoor de prijs van de World Organisation on Digestive Endoscopy gewonnen. Dat maakte het ziekenhuis woensdag bekend.
Nederlandse mdl-arts beste van Europa

Sinds enkele jaren is het mogelijk om met een soort dottertechniek een stuk dunne darm te onderzoeken. Voorheen was dat deel zonder operatie niet bereikbaar. Dat kijkonderzoek kan echter complicaties als een ontsteking van de alvleesklier veroorzaken. Mensink is een van de eerste artsen ter wereld die zich speciaal bezighoudt met complicaties van de nog vrij nieuwe techniek. Hij behandelt zelf veel patiënten en heeft veel publicaties op zijn naam staan.

Prijs voor beste onderzoekers

De wereldorganisatie voor kijkonderzoek in het maagdarmstelsel reikt de prijs uit aan de beste onderzoekers van Oceanië-Azië, Amerika en Europa-Mediterrane landen. Mensink is voor Europa in de prijzen gevallen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Patiënt betaalt zelf voor weigeren arts

Snellere behandeling darmkanker in Diaconessenhuis

Sint Lucas Andreas wint patiëntveiligheidsprijs

2 REACTIES

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.