Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Nederlandse zorg is erg toegankelijk’

De Nederlandse gezondheidszorg is internationaal gezien zowel fysiek als financieel toegankelijker dan die in andere landen. Maar ons land blijft achter als het gaat om darmkankerscreening en Nederlandse huisartsen doen weinig aan leefstijlbegeleiding. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde onderzoek van het Amerikaanse Commonwealth Fund.
'Nederlandse zorg is erg toegankelijk'

Met het onderzoek wordt inzicht verkregen in het functioneren van nationale gezondheidszorgsystemen. Het jaarlijkse onderzoek is uitgevoerd onder mensen in elf landen waaronder de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Australië, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Dit jaar richtte het onderzoek zich op de ervaringen in de gezondheidszorg van de respondenten. Zo’n 20.000 mensen deden mee. Het Nederlandse gedeelte van het onderzoek is uitgevoerd door het UMC St. Radboud in Nijmegen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Inspectie: borstkankerzorg Nederland in orde

‘Nederlandse zorg gemiddeld de beste’

Tweede plaats voor Nederlandse zorg

Nederlandse zorg bovengemiddeld

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.