Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NEN wil normen vastleggen voor zorgbedden

Certificeringsorganisatie NEN wil een Nederlands Technische Afspraak (NTA) over matrassen voor bedden in de zorg. NEN richt daarom een projectgroep op waarin belanghebbenden samen tot afspraken komen en begeleidt hen bij dit proces.
NEN wil normen vastleggen voor zorgbedden

NEN is door inspectie-instelling TÜV Nederland benaderd met de vraag of er behoefte is aan een afsprakendocument over matrassen voor bedden in de zorg. TÜV wordt namelijk geconfronteerd met onduidelijkheden over de eisen die gesteld worden aan deze matrassen. Er zijn verschillende documenten beschikbaar, maar onduidelijk is welke gebruikt moeten worden bij de ontwikkeling van deze producten en welke gebruikt moeten worden bij het testen ervan nadat ze op de markt zijn gezet. Tevens zijn er vragen over reiniging, desinfectie en onderhoud van de matrassen. Daaraan gerelateerd rijst de vraag wanneer een matras nog voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en wanneer deze afgeschreven dient te worden.

NEN wil duidelijkheid gaan bieden over de eisen waaraan een matras voor een bed in de zorg moet voldoen. De eisen kunnen eventueel gebruikt worden als basis voor certificatie van het product. Dit kan bijvoorbeeld gaan over levensduur, brandveiligheid of gebruiksvriendelijkheid.

Deelnemende partijen

De partijen die zich al hebben ingeschreven voor het NTA-traject zijn: Deron B.V., Wissner‐Bosserhoff, TÜV Rheinland, BovenIJ ziekenhuis, Invacare B.V., Bos Medical B.V., V&VN, NovyMed International B.V. en Hill‐Rom.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.