Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nictiz ontwikkelt met NAD standaarden voor integrale zorgverlening

Annelies Vermeulen
Nictiz ontwikkelt samen met het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD) standaarden voor integrale zorgverlening in de diabeteszorg.
Nictiz ontwikkelt met NAD standaarden voor integrale zorgverlening

In de integrale zorgverlening, waaronder de diabeteszorg, wordt ICT als grootste belemmering aangemerkt. Zorgverleners die een integraal zorgprogramma aanbieden hebben belang bij een goede gegevensuitwisseling onderling, maar ook een goede uitwisseling met de patiënt wordt steeds belangrijker. Daarnaast vragen externe partijen als zorgverzekeraars en de overheid om transparantie van de geleverde zorg. De huidige informatiestandaarden en -systemen kunnen volgens Nictiz niet goed in deze behoefte voorzien.

Informatiestandaarden

Daarom hebben de NAD en Nictiz voor de diabeteszorg al een groot deel van de benodigde informatiestandaarden ontwikkeld, maar vanwege de grote impact op mensen en systemen kan het nog jaren duren voordat deze in de volle breedte geïmplementeerd zijn. Daarom wil Nictiz een gefaseerde aanpak waarbij stapsgewijs naar deze standaarden toegegroeid wordt. Samen met het NAD heeft Nictiz een visie ontwikkeld. De beschreven benadering beschrijft niet alleen een aanpak voor diabetes, maar voor de integrale zorg in het algemeen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

IHE Nederland en Nictiz versterken samenwerking

Nictiz wil digitale uitwisseling patiëntgegevens stapsgewijs invoeren

Nictiz: ‘Te weinig standaardisatie bij zorg op afstand’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.