Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nictiz toetst informatisering chronische zorg

Mario Gibbels
Klopt de aanname dat informatisering van de chronische zorg leidt tot grote voordelen op het gebied van kwaliteit, transparantie, efficiency en de positie van de zorgvrager? Nictiz en NAD gaan dit bekijken.
Nictiz toetst informatisering chronische zorg

“De houdbaarheid en betaalbaarheid van de zorg zijn in het geding”, aldus Nictiz op haar site, daarom is het van belang om te zien of de aanname klopt dat informatisering helpt.

Businesscase

NAD (Nationaal Actieprogramma Diabetes) en Nictiz hebben samen een business case gemaakt waarin wordt gekeken of deze aanname klopt voor de uitkomsten van het NAD-project ‘Samenwerking en verantwoording op basis van een uniforme kernset’. Daarnaast wordt gekeken of de kwalitatieve en kwantitatieve baten zoals geïdentificeerd uit deskresearch en gesprekken opwegen tegen de kosten.

Meerwaarde?

“Het doel van deze businesscase is het in kaart brengen van de verwachte meerwaarde van het project”, schrijft Nictiz op haar site.

Bron: Nictiz

Meer weten?

Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.