Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw Artikel

Mario Gibbels
Tactus lanceert een nieuwe versie van de internetbehandeling alcoholdebaas.nl in Engeland. Lookatyourdrinking.com is het eerste online aanbod in het Verenigd Koninkrijk voor mensen met een alcoholprobleem. Psy meldt dat binnenkort ook een Duitse variant verschijnt.

“De behandeling in Nederland goed aanslaat en wetenschappelijk effectief is”, zegt Tactus-directeur Ruud Rutten. Vandaar dat er nu gekozen is voor een commerciële Engelse versie.

Beetje lui

De marketing director van lookatyourdrinking.com Marco Martinez stelt dat ‘de tijd rijp is voor internetbehandeling in het Verenigd Koninkrijk’. “Tactus heeft in Nederland flinke concurrentie, maar hier zijn ze de eerste met dit aanbod. De particuliere markt is een beetje lui geweest omdat er altijd voldoende instroom van cliënten was. Tactus heeft miljoenen euro’s besteed aan de behandeling. Geen enkele zorginstelling hier heeft momenteel de tijd of het geld om een dergelijk aanbod van de grond af te ontwikkelen.”

2500 euro

De Engelse variant is een commercieel product. De behandeling kost totaal ongeveer 2500 euro. Binnen drie maanden lanceert Tactus een vergelijkbaar initiatief voor de Duitse markt. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.