Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuw maaltijdconcept in Ziekenhuis Bethesda

Mark van Dorresteijn
Patiënten in Ziekenhuis Bethesda kunnen sinds kort zelf hun warme maaltijd samenstellen. De medewerker roomservice komt bij patiënten aan het bed met een buffetwagen. De patiënt kan vervolgens zelf beslissen wat en hoeveel hij wil eten.
Nieuw maaltijdconcept in Ziekenhuis Bethesda

Hoofd Horeca Sascha van Eykern is enthousiast over het zelf samenstellen van de maaltijden aan het bed: ‘De patiënt hoeft niet meer ’s ochtends te kiezen wat hij ’s avonds wil eten, maar beslist bij het moment van uitserveren. Daarnaast is er meer keuze uit verschillende gerechten en kunnen mensen zelf aangeven of ze een grote of juist kleine portie willen. Patiënten reageren positief op het nieuwe maaltijdconcept. We zijn dan ook erg blij dat we hen op deze manier nog beter van dienst kunnen zijn.’

‘Meals on Wheels’

Voorheen gaven patiënten ’s ochtends hun keuze voor de warme maaltijd door, die ’s avonds afgepast op een dienblad werd aangeboden. Met het maaltijdconcept ‘Meals on Wheels’ kunnen patiënten nu op het moment zelf een keuze maken uit het dagelijks variërend assortiment met voor-, hoofd- en nagerechten.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Bethesda )

Lees ook:

Patiënten HagaZiekenhuis kiezen zelf maaltijd via terminal

‘OLVG heeft beste ziekenhuismaaltijd van Amsterdam’

Keuzesysteem voorkomt weggooien ziekenhuismaaltijd

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.