Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuw medicijn maakt trombosedienst overbodig

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Het antistollingsmedicijn Dabigatran zal naar verwachting een groot deel van de 58 trombosediensten overbodig maken. Dat schrijft het AD vandaag.
Nieuw medicijn maakt trombosedienst overbodig

Wekelijkse controles of thuismetingen van de bloedwaarden zijn niet meer nodig door het nieuwe middel.

College voor Zorgverzekeringen

Dabigatran is in veel landen al op de markt en zal volgens het AD binnenkort door het College voor Zorgverzekeringen voor de Nederlandse markt worden goedgekeurd. Er zijn ongeveer 440.000 trombosepatiënten in ons land. Trombosediensten vrezen voor het verlies van honderden banen. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

ZGT neemt trombosedienst Almelo over

Zelfmanagement halveert risico op trombose

Miljoenen besparen in trombosezorg dankzij ict

1 REACTIE

  1. Het is zeker een interessante ontwikkeling maar er staan nog wel de nodige punten open. Met name therapietrouw, de kosten en het ontbreken van een antidotum. Dit speelt al een heel tijdje, de nieuwswaarde is dan ook nihil, of de vergoedingsdatum moet daadwerkelijk bekend zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.