Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw screeningsportaal bij GGZ inGeest

Prezens, een onderdeel van GGZ inGeest heeft het nieuwe screeningsportaal van VitalHealth Software geïnstalleerd. Dit nieuwe portaal is een instrument voor snelle screening van cliënten in de eerstelijn en een extra ondersteuning voor het meten van resultaten.
Nieuw screeningsportaal bij GGZ inGeest

De applicatie heet ScreenQuest en is een eenvoudig product voor zowel de behandelaar als de cliënt. Vragenlijsten kunnen direct in de wachtruimte ingevuld worden via een computer of iPad. De resultaten worden vervolgens op een mooie grafische wijze weergegeven waardoor de testuitslagen in één oogopslag goed zichtbaar zijn.

ScreenQuest

De testen zijn ontwikkeld door de Vrije Universiteit en screenen op verschillende gebieden, zoals angst, depressie en middelengebruik. “ScreenQuest is een belangrijk instrument voor cliënt en hulpverlener om snel zicht te krijgen op psychische klachten” aldus Marcel Dijkens van Prezens. “Een korte screeningslijst helpt om de hoofdklacht te definiëren, en focus voor behandeling vast te stellen. Met Routine Outcome Monitoring kan de behandeling worden gevolgd en het effect worden gemeten. Wij zetten ScreenQuest ook in bij de GGZ ondersteuning in huisartsenpraktijken waarbij de POH-GGZ actief gebruik maakt voor een eerste screening”. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Dertien Curavista-dagboeken op Zorgportaal Rijnmond

Ikazia Ziekenhuis start met iSOFT Patiënt Service Portaal

Altrecht lanceert cliëntenportaal Mijnaltrecht.nl

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.