Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe cao ggz een feit

Alle cao-partijen hebben gisteren ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe Cao GGZ. Dit betekent dat de nieuwe Cao GGZ een feit is.
Nieuwe cao ggz een feit

Het akkoord waarvoor GGZ Nederland en de werknemersorganisaties FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn, NU ’91 en FBZ twee jaar hebben onderhandeld is gisteren door de leden goedgekeurd. De nieuwe cao loopt tot 1 maart 2017.

Cao ggz

Er  is een loonsverhoging afgesproken van 1,75 procent in 2015 en nogmaals 1,25 procent in 2016. In 2016 wordt de eindejaarsuitkering verhoogd met een 0,5 procent. Daarnaast ontvangen de medewerkers in de ggz tweemaal een eenmalige uitkering, van 0,5 procent en 0,3 procent. Werkgevers en werknemersorganisaties zijn het er over eens dat werkzekerheid een groot goed is voor medewerkers in de ggz. Zij hebben afgesproken te investeren in werkzekerheid voor medewerkers in de ggz en in een mobiliteitsaanpak waarin werk naar werk het leidende principe is. De wachtgeldregeling is vervangen door een activeringsregeling. Verder zijn onder andere afspraken gemaakt over sociale plannen en over de balans tussen werkzekerheid van medewerkers en de wendbaarheid van organisaties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.